Luahan perasan untuk Dia..

Dia.. selalu ngutuk kereta buruk kitorang..

Tapi aku buat tak tahu je.. dalam hati “Ko tunggu Honda Jazz pink aku” (entah zaman bila la tu dapat)

Dia.. kata kereta kitorang panas tak ada air cond..

Aku jawab.. “Bukan tak nak bukak air cond saje nak jimat”

Dia.. kata bunyi apa kat kereta ko Long?

Dengan bangga aku jawab, “A’ah aku bela katak dalam keta”

Rupa2nya kereta ko pun lebih kurang sama je buruknya dengan kereta aku.. hahaha~

Siap getah tu meleleh2 lagi terkeluar. Aku diamkan je. Malas nak ejek ko. Nanti ko bengang meroyan pulak tak nak balik kampung lagi. Kesian ibu dengan ayah ko rindu anak dia yang sorang ni.

Belek2 belakang kereta dia, sama juga cat kereta dah sopak2 macam kereta kitorang. Rupanya selama ni ko sembunyi dengan aku ye kecacatan kereta ko. Aku ingat kereta ko halus mulus catnya, tapi 2 x 5 je dengan kereta kitorang.

Tak payah cakap siapa la, korang mesti tahu dia siapa.

©Hernee Nazir – Ni entri main2 je tau bukan marah pun kat dia sebenarnya.. saja nak bagi dia hangat kat sana.. hahaha.. tapi rasanya minah ni relax je.. Kitorang masih bff macam dulu.. Peace Dot!

[auto publish]