Hari tu kami ke Jusco Bukit Indah nak cari baju dinner konon2nya tapi tak ada yang menarik hati. Last2 beli baju yang tak ada kaitan pula ;p

Lepas tu ronda2 sekejap ternampak mesin ni. Entah apa ke namanya entah. Saya pun saja gatal2 nak ukur tinggi walaupun ketinggian saya tak mungkin bertambah, saja nak timbang berat walaupun saya dah tahu lagi 6 kg saya nak cecah zon bahaya ngee. Nak tengok BMI sekarang macamana masih ok ke ko hehehe~


Baca instruction dulu baru boleh start. Sebelum start kena masukkan duit RM2 dulu ya bukan free mesin ni.

Masa kat atas mesin ni, terasa macam tak kukuh je sebab bergoyang2 macam apa. Ada 4 step tak silapnya. Mula2, ukur tinggi, lepas timbang berat. Next step, uji tekanan darah. Kat sebelah tu ada satu gelung, masukkan tangan nanti macam biasa doktor2 buat kalau nak uji tekanan darah tu. Setelah terkujat2 diri atas mesin ni, tibalah waktu yang dinantikan, masa untuk mencetak result.

Keputusannya.. sila tutup mata.. taraaaaaa..

Time: 23/01/10 15:58

Weight: 54.2 kg
Height: 153.0 cm
Your BMI is: 23.2
Ideal BMI Range: 19.25
Ideal Weight: 44 – 58 kg

Body Fat Index: 34.8 %
Mass Body Fat: 18.9 kg
Ideal Body Fat: 18.27%
Ideal Body Fat Mass: 9.8 – 14.6 kg

Daily Energy
Reuirement: 1264 Kcal

Blood Pressure: 99/64 mmHG
Pulse Rate: 85/ppm
Normal Blood Pressure
Less than 150/90

Alhamdulillah.. masih dalam lingkungan ideal weight lagi.. 3.9 kg je lagi jadi terus tak ideal ;p

post signature