Charger kamera saya yang rosak.

Malang nasibmu charger. Belum setahun diguna dah jahanam. Tak tahu apa punca. Ayu pinjam kamera saya bawak balik hostel. Sampai hostel tak boleh nak charge battery. Lampunya tak menyala.

Bawak pergi kedai, salesman kata charger ni dah rosak. Dia try pun tak boleh. Ada bau hangit. Tapi kenapa hidung kembang saya tak dapat bau pun hangitnya. Dia offer universal charger RM130, kalau nak original charger sebijik macam tu RM180. Telan air liur je dengar. As i said in the previous entry lupakan sajalah dulu. Belum ada budget🙂

Maka, si charger ni akan terima nasib duduk dalam drawer je la ya. Nasib badanlah charger oi~ Ayu kata nak minta tolong cikgu elektrik & elektronik dia betulkan. Tunggu je la kalau ada yang sudi betulkan~

post signature