Minggu lepas saya ada maklumkan yang saya menanti sesuatu yang saya beli secara online.. inilah dia tudung yang saya beli.. tudung syria dari Muslimah Wear tauke besarnya ialah Cik Farah.. pertama kali mencuba tudung jenis ini.. jadi saya beli 2 helai untuk percubaan.. 1 warna hitam dan 1 lagi belang-belang pink.. ok la mudah dipakai.. cuma kena pandai adjust.. kalau tidak nampak melekat di muka.. apa pun service dari Farah memang ok.. banyak lagi saya nak order lepas ni..hehehe~

Dengan tak sabarnya saya pakai tudung ni hari ni.. belek-belek di cermin nampak ok juga tudung ni.. tapi hati tak berapa yakin nak pakai.. takut ada yang mengomen..fikir-fikir ahhhh.. pedulikan saja.. saya punya tudung saya punya sukalah..hehehe~ sampai ofis.. ada seorang pilot di department saya tiba-tiba berhenti betul-betul berhadapan meja saya.. dia duk memperhatikan saya.. saya pula jadi segan.. tiba-tiba dia bersuara “Puan kita hari ni nampak lain lah..” saya pun tersipu-sipu juga.. dalam hati menggumam sendiri “Aeh.. apa pula yang lain nya ni.. ni mesti kes tudung ni”.. dia ulang ayat yang sama berkali-kali.. saya pun menjawab.. “Mungkin tudung saya yang buat saya nampak lain” [bukan nak menayang tudung ya] dia pun menjawab.. “Haaa.. ye la tu.. awak tak pernah pakai tudung macam ni.. dah macam penyanyi nasyid saya tengok”.. saya terus tergelak kecil bila mendengar ayat yang terkeluar dari mulut dia.. dia kata saya penyanyi nasyid pula.. layankan saja..

post signature