Sebelum memulakan cerita basi ini.. sila maafkan saya kerana menangguhkan cerita ini.. hari ini saya berjaya melawan kemalasan semalam..tahniah kepada saya.. hehehe~
Hari Sabtu lepas adalah HARI TUA saya.. jadi En. Nazir memang dari awal dah janji nak ajak keluar dating..hehehe~ mulanya kami rancang yang dia akan ambil saya di New York Hotel selepas tamat program.. malangnya.. saya hanya merancang.. Allah yang menentukan.. saya demam dan saya terpaksa membatalkan niat nak mengikuti program itu.. jadi rancangan pertama juga batal..
Rancangan kedua, selepas balik dari kerja kami akan keluar makan.. ke mana? Pizza Hut AEON Bukit Indah saja.. tempat paling dekat.. memandangkan esoknya En. Nazir masih bekerja dan saya masih kurang sihat.. kami memilih untuk ke sana saja.. petang tu saya gigih makan ubat.. nak memastikan saya dapat ber’dating’ malamnya..hehehe~ siang harinya saya tak masak langsung.. pagi saya hanya masak bubur.. itu pun berpaksa nak makan.. oleh kerana nak makan ubat saya telan juga.. kalau ikutkan dah terkeluar semula.. bila tengahari rasa dah sihat sikit.. terus ke rumah mak.. kebetulan ada kerang.. maka sesi jamah menjamah pun berlaku.. jamah ke? bukan makan aeh? hehehe~
Selepas maghrib saya dah bersiap sedia.. tunggu En. Nazir balik dari kerja sambil tengok tv..ooohhhh.. malam ni ada Konsert akhir AF7.. nampaknya saya tak dapatlah tengok.. biarkanlah bukan penting pun.. bukan dapat apa-apa pun dari AF7 tu.. malah boleh dapat dosa bila tengok Aril perform..hehehe~
Jam sudah menunjukkan jam 8.45pm.. kami pun terus keluar rumah.. memandangkan masa yang singkat.. kami terus menuju ke Bukit Indah..En. Nazir memandu dah mengalahkan pemandu F1.. akhirnya kami sampai dalam pukul 9 lebih..

Kami memilih untuk makan pizza yang baru.. BIG SHOT PRAWN PIZZA.. not bad.. makanan tambahan yang mesti order.. chicken wings.. garden salad.. apa lagi ek lupalah.. makan pun ala-ala orang yang tak pernah jumpa makanan.. memang lapar sangat rasanya..
Selesai makan kami terus keluar memandangkan Jusco dah nak tutup.. sempat singgah kedai jual pokok bunga..saya sempat beli pokok keladi yang ditanam dalam air beserta jeli.. saja nak menghias rumah..hehehe~ lepas tu kami terus balik ke rumah..
Kami sambung ber’dating’ dan bersantai di rumah.. sempat juga lah tengok Konsert AF7 yang akhir-akhir tu.. esoknya ada ulangan tu yang tak heran sangat.. sambil-sambil tengok AF.. sambil buka blog.. standby untuk capture Winner untuk Top 5 Commenters.. En. Nazir pula dah kepenatan sampai terlena di sofa.. saya paksa dia bangun tengok keputusan AF7.. dengan mata kelat-kelat dia bangun..hehehe~

Wajah saya di HARI TUA.. masih maintain muda kan? umur hanyalah angka.. hehehe~ Astaghfirullahal’azim.. saya paksa En. Nazir untuk snap gambar ni..

Ini hadiah daripada En. Nazir.. dia sempat bagi sebelum dia pergi kerja pagi Sabtu.. saya tak tahu bila dia beli.. munglin dia pergi senyap-senyap tanpa pengetahuan saya.. sama lah masa saya nak belikan hadiah untuk dia..hehehe~ sampai tempat kerja dia sms saya.. dia kata itu saja yang dia mampu untuk bagi saya.. saya tak kisah pun.. saya terima apa saja dari En. Nazir.. saya tahu tahap kemampuan dia.. bukan harta benda yang saya harapkan.. apa yang ada sekarang ni dah mencukupi.. saya tetap bersyukur.. ucapan “Selamat Ulangtahun” itu pun dah cukup membahagiakan saya.. En. Nazir memang tahu saya peminat PINK jadi dia belikan saya brooch dan gelang tangan berpermatakan batu PINK.. Thanks sayang!!!
[Nota Putih: Selesai sudah hutang cerita ‘dating’.. saya sedang menanti detik 1.00pm.. tak sabar nak keluar makan dengan Geng Makan + Munirah.. kawan baru yang belum sempat saya ceritakan]

post signature