2 hari lepas En. Nazir main² dengan Nemo..
masa main² tu Nemo nak cekau dia..
jadi En. Nazir buat² marah dan pukul² badan Nemo..
tiba² dia macam merajuk..
mula² sembunyi di dapur..
bila En. Nazir turun dan panggil nama dia..
dia buat tak tahu saja..dia lari² tak nak tengok mukaEn. Nazir..
agaknya dalam hati Nemo kata..
“huh..dah pukul aku..nak pujuk² pulak.. boleh blah”

;-p

Pernah dulu mak saya marah² dia..
dia merajuk juga..sembunyi bawah meja dan diamkan diri..
Nemo ada hati dan perasaan juga ya..hehehe~

Tahun ni masuk 2 tahun la kami bela Nemo..
masa baby saya banyak juga uruskan dia..
uruskan makan, tempat, buang air dia sekali..
dah besar ni..Mak dan Anna yang banyak uruskan..
saya ada juga tapi dah jarang lah..

Nemo ni boleh tahan garangnya ..
dia sangat jakun..tak suka makan Friskies atau Whiskas Dry Food..
tapi kalau yang Wet Food dia boleh makan..
yang dia tahu cuma..nasi dengan ikan rebus..
jadi itu lah menu dia tiap² hari..
kadang² saya belikan Wet Food untuk dia..
sekali sekala Nemo nak makan sedap juga.. ;-p