Lepas je kami gi makan kat ZZ..
terus ke next destination..kami ke mana?
Telekom, Skudai..
Mak suruh bawak telefon kat rumah tu..
rosak pulak tak boleh on langsung..
kalau boleh nak tukar baru terus..
nak tunggu technician TM dtg mmg leceh..
nanti dia tak tukar dgn yg baru..
macam dulu rosak juga..dia tukar dgn yg rosak..
sabar je lah..

Sampai Kedai TM..
pak guard kat situ suruh saya buat aduan kat talian 100..
saya bagitau la macamane saya nak call sdgkan telefon tak hidup langsung..
so dia tolong call kat situ..
operator suruh saya tunggu dlm masa 24hrs..
nanti technician dtg rumah..

kebetulan anak jiran saya ada keje kat situ..
Syida.. adik kepada Ajiji..
dia suruh saya ke bahagian teknikal..
dan bagi telefon tu kat sana..

kami pun terus keluar dari situ menuju ke pondok guard..
sampai pondok guard..sgt menyakitkan hati..
pak guard senior..konon2nya..yg poyo tak bagi kami ber3 masuk..
padahal boleh je nak masuk..just tinggalkan ic..
dia bagi sorang je masuk..
so kami buat kputusan biar En. Nazir je yg masuk..
saya dgn Ayu tunggu kat luar je..


sempat snap pic..eventhough hati sgt panas..hehe~
mak guard tu bagitau sebenarnya boleh masuk..
uma dia takut je..dia junior guard, nanti senior guard poyo marah..
ahhhh..tunggu pun tunggu lah..


En. Nazir yg jadi mangsa masuk ofis TM Teknikal sorang2..
bila dah masuk..takde pulak orang yg handle bahagian kerosakan..
kalau En. Nazir yg berdepan dgn org tu menyirap..
saya lagi menyirap sirap kat luar ni..
org kat ofis tu kata..org yg handle tu cuti..
sgt tak logik jawapan dia kan..
kalau org tu cuti sebulan..takkan takde org langsung yg nak backup..
En. Nazir sempat gak sembur orang tu..
biar dia sedar sikit..kalau tak cukup org tutup je ofis tu..


sudahnya kami balik je rumah..
menunggu Technician TM dtg rumah..
nampak gayanya dapat telefon lama lagi la..

sampai rumah dlm bape minit lepas tu..
ada Tech TM call saya..
dia bagitau nak dtg rumah n ambil telefon lama..
tup2 tak sampai 5 minit dah ada depan pintu..
dia ambil telefon dan janji nak tukar baru..

esoknya..tau2 dia call n ganti telefon baru..
haaa..skrg telefon rumah dah boleh guna macam biasa..