N3 kali ni pun cerita minggu lepas..
makan hati je aek..n3 bertalu2..hehehe~
tgh free harus update cepat..
coz saya masih ada hutang tag dgn kawan2..

Last week gak saya temankan En. Nazir ke Taman U..
ada urusan sikit yg nak di uruskan..
lepas settle kami terus singgah ke Jusco Taman U..
saja nak survey2 barang..yg penting nak makan.. ;-p

before makan sempat ajak En. Nazir ke MPH..
ala.. nak cari novel cam dlm n3 ni..
boring kat rumah..dapat gak isi masa lapang..
masa saya dok membelek novel..
En. Nazir membelek majalah kat situ..
cari majalah utk home decor..cheh~
dah tak sabar2 nak hias rumah nampak..

khusyuk sgt membaca..sampai tak sedar saya snap dari belakang..
ala..kalau dia sedar pun dia dah tahu perangai wife dia ni..hehe~

nie ade magnetic card yg sempat saya belek..
suka baca wording nya..
tu yg terus snap..hehehe~

GOOD THINGS HAPPEN WHEN YOU GO FOR IT!


Lepas merayau kat MPH dan sambar Horizon Cinta..
kami pergi survey barang2 rumah..
baru survey2 je dulu..belum beli lagi..hehe~

bukan survey langsir ye..
saja survey table runner..
langsir dah termasuk dlm pakej rumah..
so buat masa ni saya tak payah fikir pasal langsir..
nak tukar baru nanti baru ler boleh fikir..
tu pun tak tau bila akan diganti..hehehe~



carpet juga mesti di survey..
kang tetamu dtg sejuk tapak kaki..hehehe~
saya nak beli yg cute2 jek..
takmo yg besar gedabak..
kat Jakel pun saya dah survey..
rasanya macam nak beli kat Jakel je..

Then, ke bahagian barang2 dapur pulak..
huisyhhh..nampak je kecik2 kan perkakas dapur ni..
tapi mau rabak poket kalau nak beli..
semua barang memang saya takde lagi..
kalau ada pun cawan, gelas,pinggan mangkuk, kuali hadiah kawin..
yg lain2 kena beli sendiri hehehe~
ada sapa2 nak sponsor? sila angkat tangan..
saja je kami survey kat sini..
dlm hati saya “emmm..baik aku cari barang2 kat kedai RM2..hehehe~”

Survey barang2 elektrik ye juga..
Actually kami nak cari tv, peti sejuk n mesin basuh je..
barang2 yg lain macam blender, rice cooker,
microwave,iron dah dpt hadiah kawin gak..
rezeki masa kawin kan..hehehe~
thanks pada kawan2 yg bagi hadiah tu..
Dah penat terus tuju destinasi seterusnya..
Kemana? tunggu next n3..
****** Cerita tambahan*****
ye2 kami survey kat Jusco..
last2 semalam survey kat Pekan Senggarang gak..hehe~
Kat sini price dia ok la..
coz kawasan kampung kan..
kalau dorang jual mahal sure tak laku punya..hehe~
jadi semalam kami dah book tv, peti sejuk n mesin basuh kat sini..
jauhnya beli..hehehe~ tu soalan yg saya akan terima..
dorang boleh hantar..coz brg2 ni semua satu jenama..
jadi supplier tu boleh hantar ke GP..hehehe~
transport charges cuma rm60..
barang2 akan dihantar bila kami call..
buat masa sekarang tak berani nak suruh hantar..
coz rumah kami dlm proses buat grill..
nanti tak pasal2 menderma kat perompak..hehe~