Semalam kan saya half day..
tujuan utamanya nak temankan En. Nazir n sorg lagi kawan kami..Naza..
ke ofis pemaju perumahan..Mahabuilders kat Pasar Borong Pandan..
utk bayar duit maintenance rumah, air & kunci bagai..
pas tu kena ke Tmn Johor Jaya..bayar duit TNB plak..
Pagi tu saya dpt call dari cikgu Ayu..
die suruh saya datang sekolah ambik Ayu..
terkejut gak rase..adik saya ni kena gangguan lagi kat hostel..
cikgu suruh saya bawak die gi rawatan Islam kat Darus Syifa..
malam tadi pulak Kak Long (kakak En. Nazir) kena tahan wad..
darah tinggi katenye..kesian dia..
jadi sekarang kami ade 5 tmpat yg nak dituju..
saya dah dapat bayangkan kepenatan tu..
redha je la..
Tempat pertama yg dituju..
Mahabuilders Office kat Pasar Borong Pandan..
1st time gi sini..agak sesat barat gak la..hehe~
(name je org Johor..tapi jalan pun sesat)

bleh plak time ni En. Nazir garu kepala..hehehe~
mesti die tak suke saya upload ini gambar..
(ampunkan saya penunnggu gua ;-p)
kat sini kami settlekan bayaran utk register SAJ..
maintenance rumah..n ape lg entah..tak ingat..
ni la amoy yg melayan kami.. Anne..
die terangkan segala bagai la..bagi purchaser faham..
ape² hal pas pindah nanti boleh rujuk kat management ofis..
senang ler kami nak complaint nanti..
rumah kami sebelah je dgn ofis nye..
silap² saya jerit je dari rumah..hehehe~
lepas ni die suruh kami ke pejabat contractor plak..
utk register TNB..kat Low Elite Sdn Bhd..Tmn Johor Jaya..
satu JB kena ronda..hehehe~
malas nak cite sesat jalan..harap maklum je la..
malu bertanya sesat jalan..
jadi En. Nazir bertanye la ngan Abg jual pisang goreng tepi jalan..
kami nak tuju ke Jln Bakawali..tapi tersesat barat kat Jln Rosmerah..
Nasib baik ade org baik ati..hehehe~
En. Nazir n En. Naza tengah gigih mengisi borang TNB..
takut sgt rumah dorang takde karen..hehe~
pakai lilin ke..pelita ke sudah la..jimat duit..hehe~
**Iklan sket**
Sape² yg belum berpunye..sila angkat tangan..
saya boleh rekemen kan En. Nazaruddin ni..
die tgh mencari pilihan hati..hehehe~
tapi die kurang skill mengorat la..
(harus belajar dgn En. Nazir)
org nye sentiasa cool..marah pun cam tak marah..
seriously tak takut langsung tau..hehe~
asal Segamat..umur sebaya En. Nazir 29thun this year..
tapi die nampak cam “Abang²” sket..hehe~
matang la gak..sape nak mencube nasib boleh bgtau saya..
(macam ajen pencari jodoh plak)
mati saya kalau En. Naza tahu..hehe~
mesti keluar ayat ni..
“Her..Her..ape benda la ko ni..”
dah hafal dah..hehehe~

ni Omak den..hehehe~
die tgh berangan saya ajak bergmbr..
masa ni saya rase letih yg amat tau..
cam nak tumpang baring je kat sofa tu..hehehe~
Pas siap² semua kitorg pun terus tuju sekolah Ayu..
En. Naza terus la balik ke GP sorg²..
(kan die tak de awek lagi..hehe~)
sampai sekolah Ayu..jumpe la dgn warden die..
warden die suruh saya bawak ke hospital..
check doc gak..kot² Ayu ade penyakit lain..
n die suruh bawak ke Darus Syifa kat Kg. Melayu Majidee..
mungkin ade gangguan jin kat hostel..
tapi kat situ kena dtg waktu malam jek..
mase kat ofis saya dah surf kat Kg. Maju Jaya, Skudai ade gak..
En. Nazir try call..malangnye Ustaz Hussin tu skrg kat Kelantan..
tak pe la try gi yg dekat area rumah saya je..
Angan²nye lepas ambik Ayu nak tengok Kak Long..
die kena tahan wad..die preggy n ade darah tinggi plak..
tup² my MIL call..die kate K.Long dah keluar hospital..
so kami terus la balik ke rumah..
on the way cam biase la..
saya tertido.. “ter” tau..tak sengaje pun..
tau² dah sampai rumah..
dah beberapa malam ni saya tido awal..
saya perlukan rehat yg secukupnya..
tak sempat pun nak jengah blog kwn²..
I’m sorry.. (sebut versi Amir)

Nota kaki: Tak sabar nak layan RL3 malam ni..target saya.. #1 Sepah #2 Jihan.. n the corot one is Amir..puhh..puhhh..