Pagi Sabtu lepas..bangun je saya terus teringat sesuatu..
nak gu cuci keta la..dah berzaman tak cuci..
tapi ade lagi satu yg saya teringat nak wat gak ari ni..
saya nak cube wat Kek Gula Hangus yg Mimi ajar tu..
sebelum gi cuci keta..saya adun dulu kek..
jadi tak de la buang mase kan nak tunggu 3 – 4 jam..
Ape yang mwmbuatkan saya lagi cepat nak gi cuci keta..
coz kat rumah tibe² black out plak..
boring kan kalau time macam ni..rumah jadi sunyi sepi..
kebetulan Adah (anak jiran) ade kat rumah..
so saya ajak die n Ana sekali teman ke GP cuci keta..
Niat hati saya nak gi bank bayar duit keta sekali..
tup² sampai bank saya terlupe bawak Maybank Card..hehe~
ape la nasib..jumpe lak Dida kat bank..
terus tanye die mane satu Car Wash yg ok..
n die tunjukkan ler yg mane..
saya pun singgah 7E jap beli jajan..
coz si Adah kat belakang ni dah merengek nak jajan..
siap nak permainan lagi..
saya n Ana pun mengelentong die..
kami cakap permainan kat 7E ni tak bagus cepat rosak..
si Adah pun percaya..hehehe~
(budak 4thn bleh la nak tipu..hehe~)
Sampai kat Car Wash tu kena tunggu turn la plak..
nasib baik tak ramai..kalau tak mau merentan si Adah..

betapa kotornye keretaku..hehehe~
ni tunjuk sket jek..tempat lain tak tunjuk lagi..
memang dah lame tak cuci..
pemalas bermaharajalela..byk Vitamin “M” dlm badan..
nak suruh En. Nazir..cmane plak..
time die cuti saya bawak keta gi keje..
sudahnye terbiar cam tu je la..
(ayat² tu semua alasan..nak 1000 daya..hehe~)

tengok macha tu dgn gigihnye mencuci keta saya..
mesti dlm ati die kate..

“Minah ni keluar dari utan mane la gaknye”

hehehe~pandai je saya buat cerita..
nasib baik bekal jajan kalau tak mesti jenuh tunggu..

sambil² tunggu sambil melayan Adah..
die bebual macam org tua..ade je yg nak ditanya..
geli hati kadang² kalau dengar die membebel..
die seboleh² tak bagi saya duk atas buai same dgn die..
umpan nak ambik gambar baru die bagi..
kalau kat rumah die ala malu² kucing dgn En. Nazir..
die panggil En. Nazir “Pak We”
kalau dtg rumah mesti tanye..

“Kak Long..pak we ade tak?”
(sambil jeling² gatal..hehe~)


bile pak we ade depan mata mula die wat aksi gedik die..
malu tapi mau..hehe~ Adah..Adah..
actually saya penah buat n3 pasal die ni..

Ayat Rosa by Adah (yg merosakkan tajuk lagu.. ;-p)

Mase otw gi tu..
singgah kedai kat taman jap..
kebetulan dlm kat Sinar FM ade lagu Ayat² Cinta..
terus je minah ni menyanyi penuh perasaan..
mule² saya lupe nak record..dah last² baru teringat..
tu yg dpt part yg last jek..
tapi die tak panggil lagu ni Ayat² Cinta..
Die dah tukar jadi “Ayat² Rossa”
tak boleh sebarang² sebut depan die..nanti die hangin..hehe~

lepas cuci keta..terus je kami balik rumah..
kek yg saya adun dah lame tunggu..
sampai² rumah dah ade karen..Alhamdulillah..