muke org tersentap!
Ade satu berita yg tibe² menyentap saya..
Sebelum ni saya ade dengar rumors tentang ini..
Tapi boss tak pernah inform directly to me..
Juz chit chat dgn ofismate jek..

Tapi tadi mase lps balik lunch..
1 hour after la..mase boss masuk ofis..
tibe² die inform saya..

“Nee.. nanti u ikut I kite transfer Marine Dept.. tapi Mr. Keld (our SGM) tak announce lagi hal ni..”

“O ye ke” (wat² tak tahu..padahal dah sedia maklum).. Kite kena transfer terus ke sane ke Capt?”

“Yes..but tak sure bile”
tambah my boss..

Saya terdiam jap..

Actually dept saya ni dah merge dgn Marine Dept..
Current GM Marine tak lame lagi nak retire..
So my GM yg kena tarik replace tempat die..
Whatever la..tu kputusan management..

Ofis skrg ni mmg bukan dkat admin building..
Jauh dari admin building..sgt aman di sini..
Hanya ade 2 dept je yg berjiran dgn dept saya..
Saya sgt suke environment di sini..
Tak ramai staff perempuan..
maka tak de ler environment berlumba² jadi PMT..
staff² kat sini low profile..

Reason saya tak nak di transfer ke Wisma A:
1) Saya tak suke environment di sana..
2) Mostly staff perempuan kat sane k-rek² belaka..except my fren la ;-p..
saya pun tak tau mmg tabiat dorg gaknye..
3) Saya suke kesederhanaan (chewah..ayat poyo!)
4) Kena cari geng makan baru.. (xde masalah coz saya sgt senang cari kawan..cheh..)

Kebaikan transfer ke sana..
1) Saya tak payah nak turun (pergi n balik) buka boot keta masa nak masuk ke maingate ke port.. (sgt memenatkan)
2) Masih lagi hanya saya sorg staff perempuan di sana.. (dah setahun lbih sorg² saya rase lbih selesa)
3) Parking keta senang sikit..

Ape pun saya kena redha..
Semua tempat keje itu sama..
Yg penting kite kena pandai sesuaikan diri..
Keje pun masih sama cume bertambah sket je..
Bila bace reason² saya kat atas tu..
Cam reason budak tadika plak..hehehe~
Kawan² layankan je la luahan hati saya ni ye..
Semoga saya boleh sesuaikan diri kat sane nanti.. Amin²..