Malam Rabu lepas saya gi paso malam dgn mak, Ana, Bariah n Mak Idah..
tujuan asal bukan nak ke sana..saya nak tuang minyak..
minyak dah nak kering..saya dah cuak gak..
takut kena tolak keta sorg² otw gi keje nanti..huhu~
bile refer kat En. Nazir jwpn die msti cam ni..

“Ala byk lagi minyak tu..Thailand.. Brunei pun boleh sampai”

mase baru nak bertolak tu pnumpang² saya ni complaint..
ade something worng ngan tayar keta ni..
so saya pun stop jap tngok² ape yg reti
(sbnranye tak tau ape pun..tau bwk jek.. ;-p)
dah check² tngok tayar tak de la lembik mane pun..
teruskan lagi..pas tu bunyi makin kuat..
stop jap kat tepi masjid..cari tmpt terang..
rase cam tayar saya bergoncang ler..alamak cmane ni?
dah ler En. Nazir keje malam..sape nak tolong??
kami nekad jek jln slow²..pas tuang minyak msti pam ni..

Alhamdulillah sampai kat Shell..siap² tuang minyak terus tuju kat pam..
call En. Nazir dulu nak tanye cmane..
b4 this saya penah cube pam tayar tapi tak pernah menjadi..
En. Nazir pesan..tekan kat button tu smpai no 30..
pastu masukkan muncung pam kat lubang angin tu..
tunggu sampai bunyi.. tet..tet..tet..

Ok.. saya cube..tapi nape tak de bunyi tet..tet..tet pun..
hadoi felik²..nape tak de keluar bunyi ni..
(b4 ni pun percubaan mengepam saya tak penah keluar bunyi)
bengangnye dah ler org ramai tuang minyak neh..
mak saya dah bising² gak..die kate dah tak reti tu tak yah ler..
saya cuba mintak tolong ngan Pump Attendant..
tapi dorg busy la plak..

Tibe² ade sorg mamat keluar dari Avanza berwarna biru..
(dlm ati kate..aeh cam aku kenal jek abg nie)
Abg ni tanye kenape..saya kate la tak leh nak pam..
pas tu saya tambah lagi..
sebenarnye saya mmg tak reti pam tayar keta..
die pun dgn baik ati tolong pam kan..
time die pam ade plak keluar bunyi tet..tet..tet itu..
dengki btul la pam ni..saje la tuh..
sungguh saya masih tak reti nak mengepam..
abg ni org kampung saya rupenye..
saya kenal die tapi die cam tak kenal saya jek..hehe~
maybe mase die dlm keta tadi kesian tengok..
ade minah tu pura² pandai pam tayar..
tapi satu hangin pun tak masuk..hehehe~ malu saya!
(to abg yg baik ati tu..tqvm..lain kali bleh tolong lg..ala die tak bace blog saya)

after kejadian memalukan itu..
kami terus ke pasar malam..nak belanja brg dapur sket..
sekarang ni rase malas sgt nak ke pasar malam..
(saya pun bkn pelawat setia psr mlm)
sebab utama malas ialah..
ramai sgt warga asing kat sane..heeeee..
tak suke la..rimas tengok..dah ler suke pimpin² tangan..
seram tengok..hehehe~
rase cam kite plak yg duk kat negara diorang..
kalau ade yg perasan mlm ahad lepas..
kat TV3 ade keluar berita psl
“Gelang Patah yg Di banjiri Warga Asing”
YB yg bagi statement mase tu..
haaa..hamik ko! tak caye meh la dtg GP..
tengok sendiri ape ade kat sini..
saya tengok sket jek..tengah busy layan BBQ mlm tu..
tapi rasenye semua tmpt same je skrg ni..
warga asing lebih ramai dari rakyat tempatan..

Kat pasar malam saya beli Laksam & Kebab Daging jek..
Dah lame tak makan Laksam..
Kebab tu beli nak wat bekal gi keje esoknye..
boleh tahan Laksam tu sedap gak..
next time nak cube die punye Nasi Kerabu lak..
i like Nasi Kerabu very much!

nie la Laksamnye..1st time beli kat situ..

Pas membeli dan membelah kami pun terus balik umah..
Makan² pas tu online..adik saya cam biase menatap tv..
nak tunggu kemunculan Rado..saya layan gak..
tapi bile citer start baru turun bwh tengok tv..