♥ Sekolah Kebangsaan Tanjung Kupang ♥

Entry yg nie plak saya nak cite psl skolah saya..
Nie ler skolah rendah saya.. SK Tanjung Kupang..
Lokasi nye dekat Kg. Tg. Kupang, Gelang Patah..kampung saya la tu..
(harus ler kat sini..dah namenye pun Tanjung Kupang)
Start dari darjah 1 sampai ler darjah 6 saya skolah kat sini..

Byk kenangan manis, pahit, masin, tawar kat sini..
Dari darjah 1 sampai 6 saya punye besfren ade 3 org jek..
Nooreha (No).. Noor Raihan (An) & Norzurairah (Kak Tam)..
Nie la sahabat² sehati sejiwa saya.. dah mcm adik bradik..
Kalau exam pun ranking 1-4 kitorang yg pegang..
Tapi no 1 tetap si No nie.. jgn hrp org lain nk dpt..
Saya cite kan satu persatu besfren saya nie..

♥ NOOREHA @ NO ♥

Nie la saya rasa salah sorg kwn paling bijak yg saya jumpe..
Saya x tau ler ape mak die bg makan..hehehe~
Mak die tok guru ngaji saya.. depan umah jek..
Tu yg wat kitorang lg rapat..tiap² ari dtg umah die..
Cam saya ckp kat atas.. dari darjah 1-6 die je no 1 dlm kelas..
Bukan kate skolah pagi jek..skolah agama pun same..
Org lg xde chance nk kalahkan die..
Mase UPSR die dpt 4A.. masuk skolah menengah pun same..
Asyik die je yg kt depan.. pandai sungguh..PMR plak 8A..
Pas tu die dpt SM Sains Bandar Penawar, Kota Tinggi..
Kitorang pun tpaksa la bepisah..jumpe skali sekala..
Mase SPM die pun gempak gak..Pangkat 1 aggregate saya x ingat..
Sekarang die duk Subang.. n dah bekahwin pun..
Ade 2 org anak.. setahu saya die amik Engineering course kt UM..
Nie pun saya dh lame x contact die..
Mase saya kawin die xdpt dpt coz tgh exam..
Xpe la saya fhm.. Saya dh lame gile x jumpe die..
Hope 1 day kitorang dpt jumpe smula..
Next..

♥ NOOR RAIHAN @ AN ♥

Nie minah Singapore..die lahir kat sane..
Tapi skolah kt sini.. Die nie cikgu English kitorang..
Hitam manis orgnye.. pandang x jemu..hehehe~
Die pun pandai gak.. antara saya, die n Kak Tam..
Kitorang je la yg slalu tukar no. 2, 3 or 4..
Coz No dh block no 1..hehehe~
An satu kelas ngn saya sampai la form 5..
Coz kitorang x keluar skolah mane²..
Still skolah menengah kat kampong gak..
Die punye SPM ok gak.. tapi die x further study..
Dah abis SPM die trus duk Singapore smula..
An pun dah kawin skang.. dah ade 3 org hero..
Die stay kat Singapore lg..kawin pun ngn org sane..
Kdg² die balik sini baru saya dpt jumpe die..
Tu pun dpt jumpe skjap² jek..
Maklum la masing² ade hal..
Next..

♥ NORZURAIRAH @ KAKTAM ♥

Die anak polis kat kampong saya..
Asalnye family die nie org Raub, Pahang..
Ayah die dh lame btugas kat Balai Polis Tg. Kupang..
Umah saya pun mmg dekat ngan Balai Polis..
Family kitorang mmg rapat..main pondok² pun same²..
Kitorang same² mengaji kat umah No..
Kak Tam pun pandai gak..kitorang satu kelas sampai form 4 je jap..
Pas tu ayah die kena transfer Balai Polis Tampoi..
Family die pindah kat Taman Melor, Tampoi..
Bepisah la kitorang..sedih gile mase tu..
Tapi still contact² mase tu..n die slalu balik kmpung..
Kak Tam blum kawin lg.. tapi udah punya pacar ya..hehe~
The best part is.. Andak boyfren nye Kak Tam..
Rupe²nye adalah anak tiri kepada sepupu en. nazir..
Keciknye dunia..pusing² situ gak..Memang x sangka..
So skang nie die kena panggil saya makcik..ngeh²..
Skang Kak Tam keje kat City Bank kat KL..
Die slh sorang peneman saya mase majlis kawin ari tu..
Oleh kerana die bakal jadi anak buah saya..
Maka nye.. saya kena pastikan die kawin gak ngn Andak..
Nanti kitorang bleh slalu jumpe..
Aeh.. suke suki je saya nie ek..hehe~

Tu la crite psl sahabat sehati sejiwa saya..
Zaman skolah rendah nie mmg best..
Balik sekolah je.. kitorang trus gi kat parit belakang skolah..
Wat pe? Haaa.. kitorang gi tangkap ikan..
Skali balik umah bwk ikan seluang satu baling..
Mengalahkan budk lelaki..hehehehe~

Kat bwh nie gmbr mase saya drjah 6..
Cube korang teka saya yg mane satu?????
Senang je.. yg paling ganjil tu saya la..hehehe~

(Alamak gmbr will be uploaded soon..ttinggal lak kt umah..)

Kalau korang nak tau..
Cikgu kelas saya mase darjah 5 merangkap cikgu BM n Seni..
Sekrg dah jadi makcik saya.. hehehehe~
Camane leh jd cam tu? Sebabnye suami die pakcik nye en.nazir..
Kan saya dah kate.. kecik sungguh dunia nie..
Saya pun x sangka.. smuanya Allah dah tentukan..
Mule² dulu saya rase kekok gak nak panggil makcik ke..
Nak panggil cikgu Endon ek? mule² tunang masih tsasul lg..
Dah lame² nie ok la..yg penting saya xde rekod buruk kt skolah..

Tu saje la tuan² & puan² cite saya ari nie..
Dah gi sambung wat keje korang.. hehehehe~

Nota kaki: Thanks to all my besfren yg sudi bekawan ngn saya.. xkire la yg skolah rendah ke skolah menengah.. nanti kalau ade kesempatan saya cite psl besfren kt skolah menengah lak..