Semalam kan saya kena gie wat follow up check up kat Puteri Specialist Hospital.. Emm..kitorang smpai hospital around 1.55pm.. Tkedek² parking keta n smpai klinik Dr. Ding around 2pm.. Sampai² je register n saya dpt turn no.6..X ramai org lagi rupenye..kira ok la gak.. Sepanjang menunggu saya try contact cousin yg keje kt sane..Emm..die tgh lunch plak..
Saya rase kecut perut lak menunggu..mcm2 yg saya fikir.. Ape la doc nie nak wat kat aku.. terbayang² muke doc yg cool tu.. Tapi ati saya tetap gundah gulana..nasib baik la ade cik abang kat sebelah.. Hilang gak rase takut tu.. hehe~

Emm.. sampai turn saya.. assistant doc puan panggil.. “Puan Hernee” gulp.. Berderau darah saya..sepantas kilat saya tarik tangan hubby teman masuk bilik doc.. Doc tanye perkembangan saya selama 2 minggu.. perut saya telah di scan.. Nasib baik la kena scan jek..kalau kena wat yg lain²..fuhhhhh..cuak gak.. Doc kate semuanya ok..and die bagi saya vitamin..ade 30 tablet..kena mkn 1x sehari.. Ayat doc yg saya rase cam nak gelak je.. ngan slang cina die..


“Semuanya dah ok.. selepas ini boleh mengandung.. xde masalah..”

Rupenye hubby pun tahan gelak mase tu.. sabo je la..
Anyway.. thanks a lot to Dr. Ding..

sibuk je kepala aci nie..

nie la ubatnye.. Iberet Folic – 500..

Pas balik dari hospital kitorang nak gie makan lak.. Perut dah masuk angin wooo..fikir punye fikir at last kitorang singgah Plaza Angsana.. Actually, saya ade niat lain..nak survey tudung Ekin..hehehe~ berangan nak jadi model Butik Hajaba..Tengok org pakai cam cantik..tapi xtau ler sendiri pakai ok ke x..lets try.. Ape2 pun kitorang gie makan dulu..kat ner? Pizza Hut..ok ke? Saya dah abis pantang..hehe~ Makan be2 tapi order macam be3..tulah kami..sama2 kuat makan.. Sepatah kate hubby..

“Time ada kita makan.. time xde kita senyap² je la..”

Huhuhu..2 x 5 je kitorang nie..hehehe~

nie je yg sempat lain² dah kena ngapp..hehehe~

Pas makan time tu survey² tudung..emmm..rambang mate gak.. Cam biase en. Nazir masih setia n sabar melayan kerenah saya.. thanks .. Try punye try..saya beli yg murah jek..RM20.. try dulu.. Nanti kalau x sesuai n beli yg mahal² xde la ralat sgt..tul x? Nmpak cam ok..hehehe~ boleh la tu.. Sila tengok pix dibawah.. saya tgh promote diri..hehehe~ Pas beli tudung kitorang pun balik ler umah.. Dah penat dah..

kenyang gile!

Amacam ok x? hehehe~

Peace!